2013. november 13., szerda

Ékszertárolás, ajándéktippek

Úgy gondoltam, talán hasznos információkkal és trükkökkel szolgálhatok számotokra az ékszertárolás terén. Nem mellesleg a bejegyzés inspirációt is adhat Nektek akár a közelgő karácsonyi ajándék készítéshez avagy vásárláshoz a praktikus és csinos ékszertartókról csatolt képek miatt. 
Nagyon fontos, hogy az ékszerek tartósságát és eredeti fényükben való pompázását nagyban befolyásolja a tárolás. Jó muzeológus lévén illetve saját tapasztalatok alapján is mondhatom, hogy érdemes erre odafigyelni. A leghatékonyabb megoldás a különféle fémekből készült ékszerek egymástól elkülönítve való tárolása, ugyanis a fémek nem csak a levegőben található oxigénnel lépnek reakcióba (oxidálódnak), hanem akár egymással is. Praktikusak lehetnek ilyen szempontból a különböző fa tárolók - naturális, semleges felületüknek köszönhetően. Szintén kiváló megoldás csinos textilekkel bevont vagy fa ékszeres ládákba gyűjtögetni a kincseket.
Nekem a fa és a csipke párosa a kedvencem!

A legeslegkülönlegesebb karácsonyi ajándék pedig: általad készített ékszertartó, általam készített horgolt ékszerrel! Garantált a siker! :)

És íme a bejegyzés elején ígért kreatív tárolási módok:Képek forrása: 

http://szinesotletek.blog.hu/2013/01/15/kreativ_ekszertartok


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése